Társoldalunk:

Óriási változás jöhet a Miami Nagydíjon, sokan fognak örülni a döntésnek

2023.05.11. 12:00

A Forma-1-es Miami Nagydíj jogtulajdonosai és a floridai város amerikaifoci-csapatának tulajdonosa is azért lobbizik, hogy jövőre már éjszakai futam legyen a városban.

A hétvégén megrendezett második Miami Nagydíj megmutatta, hogy érdemes elgondolkozni a változtatásokon. Míg a sztárokkal teli paddock és VIP-zóna értelemszerűen jó hír volt a szervezőknek, a jogtulajdonosnak és az F1-nek, ugyanakkor a pilóták nagyon nem örültek, hogy a kegyetlen hőségben tették őket próbára.

Ezt küszöbölheti ki a GP jogtulajdonosainak ötlete, akik azt szeretnék elérni, hogy a floridai nagyváros harmadik nagydíja már éjszakai futam legyen. Idén a 23 versenyből hatot rendeznek éjszaka, és ezek mindig nagyon látványosak, egészen biztos, hogy ez Miamiban sem lenne másként.

Nappal is jól néz ki a pálya, de éjszaka is látványos lenne a versenyForrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Jared C. Tilton

"Tárgyalunk a megvalósítás lehetőségeiről" - idézi az ESPN amerikai sportoldal, az NFL-ben szereplő Miami Dolphins csapatának vezérigazgaóját, Tom Garfinkelt. Akinek azért van köze az ügyhöz, mert az 5,4 kilométeres pálya a csapata otthona, a Hard Rock Stadium körül van kialakítva, valamint ő az egyik licence-tulajdonosa a versenynek.

Garfinkel elsősorban a kiszámíthatatlan májusi időjárással indokolta a váltást, de mint mondta ez egy rendkívül bonyolult kérdés, hiszen a közvetítő televíziókkal is meg kell egyezni.

A miami pályának tíz évre szóló szerződése van a Forma-1-el, az idei volt a második verseny a floridai nagyvárosban.