Társoldalunk:

A Red Bull főnöke nem érti, hogy lehetnek ennyivel jobbak a riválisoknál

2023.05.10. 14:31

Az idei Forma-1-es szezont egyelőre domináló Red Bull Racing első embere, Christian Horner nem érti, hogy lehetnek ennyivel jobbak a riválisoknál.

A szezon elején a legtöbb szakértő arra számított, hogy a világbajnoki címvédő (a pilótáknál és a konstruktőröknél is) Red Bull Racingnek komoly kihívókkal kell majd számolnia a Ferrari és a Mercedes személyében, ehhez képest egyelőre korántsem ez a helyzet.

Az osztrákok mind az öt eddigi futamot megnyerték (háromszor a címvédő Max Verstappen, kétszer pedig Sergio Pérez lett első), négyszer pedig együtt állhatott a dobogó két felső fokán a holland és a mexikói pilóta. Eközben a Ferrarinak Charles Leclerc révén van egy harmadik helye, míg a Mercedesnek Lewis Hamilton jóvoltából egy második hely jött eddig össze. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig nem érti, mi történik.

Christian Horner beszélget Sergio Pérezzel a Miami NagydíjonForrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

"Öt futam, öt győzelem plusz a sprint, négy futamon első-második hely, ilyen jól talán még soha nem kezdtünk. Közben meg csodálkozunk, hogy hol lehetnek a többiek? Szerintünk semmi extrát nem csináltunk a télen, léptünk előre egy átlagosat, de ezek szerint mégis ennyivel nagyobbat léptünk, mint a Ferrari és a Mercedes" - vonta le a következtetést Horner.

Az osztrák csapatfőnök megjegyezte, biztosak benne, hogy a riválisok komoly újításokkal készülnek az európai futamokra, ami különösen úgy jelenthet nagyon sokat, hogy a Red Bullra a szezon második felében fejlesztési tilalom lesz érvényben.

"Pont ezért nagyon fontos, hogy a lehető legnagyobb különbséget harcoljuk ki a szezonnak ebben a részében" - mondta Horner, jelezve, nem fognak lassítani, amíg nem muszáj.