Társoldalunk:

Ricciardo úgy érzi, befejezetlen ügyei vannak a Forma-1-ben

2023.05.09. 14:51

Daniel Ricciardo jelenleg élvezi a tartalékversenyzői szerepet a Red Bullnál, azonban az olasz versenyző a 2024-ben szeretne visszatérni a rajtrácsra a Forma-1-es rajtrácsra, mert úgy érzi, befejezetlen ügyei vannak.

A csalódást keltő 2022-es szezon után Ricciardo elvesztette a McLarennél betöltött versenyzői pozícióját, és mivel 2023-ra nem volt más megfelelő számára megfelelő hely, inkább a Red Bullnál vállalt tartalékversenyzői szerepet, amelynél 2014 és 2018 között kitűnően versenyzett, és hét nagydíjat is nyert.

Ricciardo a Red Bull tartalékversenyzői feladatait nem köti össze más kategóriákban való versenyzéssel, bevallása szerint most élvezi az Forma-1 mentes kényszerszünetet.

„Készen állok majd arra, hogy jövőre újra rajthoz álljak. Formában maradok, de adok magamnak egy kis mentális pihenőt. Szeretek sportolni, aktív lenni, szóval nem engedem meg magamnak, hogy túlságosan kiessek a formámból. Nagyon élvezem az idei évet, de alig várom, hogy jövőre újra rajthoz állhassak és versenyezhessek" – mondta Ricciardo a Sky F1-nek.

Daniel Ricciardo jövőre visszatérne a rajtrácsraForrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

A Forma-1-es szezon közbeni tesztelésekre vonatkozó korlátozások miatt Ricciardo munkájának nagy része a Red Bull szimulátorára korlátozódott, de az ausztrál elmondta, hogy júliusban már élesben is beülhet a volán mögé.

„Úgy érzem, hogy van még néhány befejezetlen ügyem. Nem folytathatom csak a szimulátorban. Júliusban bepattanok az autóba, és biztos vagyok benne, hogy nagyon felpezsdít majd, és visszaadja mindazokat az érzéseket. Természetesen egy kis nyomást akarok majd gyakorolni magamra emiatt, és megpróbálom emlékeztetni a csapatot, hogy még mindig képes vagyok rá, és majd meglátjuk, hova jutok" – tette hozzá az ausztrál pilóta.