Társoldalunk:

Fernando Alonso is öregszik, az Aston Martinnál jót nevettek a hibáján

2023.05.08. 14:47

A Miami Nagydíjon harmadik helyen végző Fernando Alonso a verseny korai szakaszában jelezte az Aston Martinnak, hogy a tervezetthez képest 12 körrel hamarabb szeretne kijönni kereket cserélni, ám mint utólag kiderült, a spanyol összetévesztette a stratégiáját.

A fantasztikusan versenyző Ferando Alonsoért aggódhattak a verseny elején a rajongók, ugyanis egy ponton úgy tűnt, hogy gumiproblémái lehetnek, mivel 
jelezte a csapatának, hogy az előzetes tervektől eltérően hamarabb ki szeretne állni a bokszba. Mint utólag kiderült, csak egy félreértésről volt szó.

Fernando Alonso hibáján jót nevettek a csapatnálForrás: AFP/Chandan Khanna

A terv mínusz 12" – szólt bele a rádióba Alonso, ami – első hallásra – úgy tűnt, hogy a kétszeres spanyol bajnok a tervezett kiállás előtt 12 körrel szeretett volna bejönni a bokszba. A közvetítés során hamar kiderült, hogy valami trükk lehet a dologban, mivel Alonso volt az utolsó pilóta, aki megkapta a keményeket, tehát sokáig kint maradt a közepeseken - írja a Motorsport.

Utólag Alonso a Sky Sports F1-nek elárulta, hogy valójában ő vétett hibát, mivel összetévesztette a stratégiákat. „Volt egy A és egy B tervem, és összekevertem őket, így a mínusz 12 nem az volt, amire mások gondoltak. Pár másodperccel később bocsánatot kértem, a csapat megértette a dolgot, mert nevettek. Nem lehetett mínusz 12-t csinálni, mert már túl voltunk azon a körön."