Társoldalunk:

Az ideges Verstappen vakmerő céllal vág neki a versenynek a balszerencséje után

2023.05.07. 06:06

Hiába volt a Miami Nagydíj időmérőjének toronymagas esélyese, végül csak a kilencedik pozícióban végzett a kétszeres világbajnok Max Verstappen.

A Red Bull holland pilótája a kvalifikáció harmadik szakaszában az első köre során hibázott, így be sem fejezte azt a körét, hanem visszagurult a bokszutcába. A második próbálkozását pedig nem tudta befejezni, ugyanis Charles Leclerc balesete miatt piros zászlós fázis volt érvényben, és már nem volt idő újraindítani az időmérőt. Az esetet követően Verstappen dühösen értékelte a történteket, de elsősorban önmagára volt mérges.

Verstappennek a kilencedik helyről kell megkezdenie a felzárkózástForrás: AFP/Chandan Khanna

„Ez határozottan az én hibám volt, túlfeszítettem a húrt, aztán rontottam, és meg kellett szakítanom a körömet. Bíztam a szerencsében, hogy nem lesz piros zászló, de egy utcai pályán ilyen bármikor megtörténhet. Szóval egy kicsit ideges vagyok magam miatt" nyilatkozta Verstappen.

A holland versenyzőt arról is megkérdezték, hogy a kilencedik helyről mik a várakozásai a vasárnap – magyar idő szerint – 21:30-kor kezdődő futamra.

„Nehéz lesz, mert megnehezítettem magamnak, de a minimum cél a második hely."