Társoldalunk:

Leclerc teljesen összeomlott a drámai balesete után

2023.05.07. 06:05

A Miami Nagydíj második szabadedzéséhez hasonlóan az időmérő végén is a falban kötött ki Charles Leclerc Ferrarija, ezúttal azonban súlyosabb következményekkel járt az eset: csak a hetedik helyről rajtolhat a monacói pilóta.

Leclerc a tavaly a pole pozícióból indulhatott Miamiban, és erre idén is volt esélye, ugyanis reálisan egyedül ő vehette volna fel a versenyt Max Verstappen egykörös tempójával. Ám hiába remekelt a Q1-ben és a Q2-ben, a hollandhoz hasonlóan az első Q3-as körét elrontotta, majd a második gyors körén még nagyobbat hibázott, elvesztette az irányítást a Ferrari felett, amely a falban kötött ki – ugyanott, ahol egy nappal korábban. A piros zászlós fázis után már idő hiányában nem indították újra az időmérőt, így a hetedik rajtkockával kellett megelégednie.

Szerintem az elfogadhatatlan, hogy ugyanazt a hibát ugyanabban a kanyarban követjük el még egyszer. Emiatt nagyot csalódtam magamban. Nem lehet mindig kifogásokat keresni. A szél trükkös volt, az autó beállítása is, de ebbe a helyzetbe hoztam magam, mert ezt akartam – mondta Leclerc a Sky Sportsnak. – Általában a Q3-ban tudom a legjobbat kihozni az autóból, mert tudom, hogy ez az egyik erős oldalam, ezért zárom legtöbbször jól az időmérőt. Nem hiszem [hogy bármit másképp csinálnék], mert legtöbbször kifizetődnek [a megérzéseim]. Ezen a hétvégén viszont hibáztam, és emiattnem is tudom leplezni a csalódottságomat."  

A monacói hozzátette, hogy az Aston Martin erősnek tűnő versenytempója miatt már annak is nagyon örülne, ha a hetedik helyről sikerülne a dobogó közelébe érnie a futamon.