Társoldalunk:

Hamilton máris kiborult: Olyan, mintha kaptunk volna egy gyomrost

2023.05.06. 13:35

Lewis Hamilton az FP1-en még a második helyen végzett, a második szabadedzés után viszont nagyon csalódottan nyilatkozott, az érzéseit pedig ahhoz hasonlította, mintha kapott volna egy gyomrost.

Az első szabadedzést még az első két helyen zárta a Mercedes Miamiban, Russell, Hamilton sorrendben, a második szabadedzésre viszont a hétszeres világbajnok már csak a hetedik helyen végzett. Méghozzá közel egy másodperccel lemaradva az éllovas Verstappentől, így érthetően nem volt boldog.

A hétszeres világbajnok brit versenyző elmondta, szenvednek a kocsijukkal, és a két edzés közötti különbség egy gyomrossal ért fel számára - írja a Motorsport.

Lewis Hamilton nem volt elégedettForrás: AFP/Paul Crock

„Nem igazán vagyunk gyorsak, szenvedünk a pályán. Egyszerűen próbálunk több különböző dolgot kipróbálni. Az első szabadedzésen még jónak tűnt a helyzet, aztán jött az FP2, ahol kijön a valós tempó, és ez már olyan volt, mint egy gyomros. Néha nehéz elviselni az ilyet, de folyamatosan dolgozunk, próbálkozunk, és megpróbálunk változtatni, hogy megtaláljuk az optimális beállításokat" – mondta Hamilton.

A 38 éves versenyző hozzátette, hogy hasonló érzés most vezetnie a W14-et, mint a tavalyi autót, az egyetlen jelentős különbség, hogy nem pattog olyan keményen az idei Mercedes.