Társoldalunk:

A Ferrari pilótáit komolyan motiválhatják az amerikai rajongók

2023.05.04. 13:45

Frederic Vasseur csapatfőnök szerint a Ferrari erős amerikai rajongótáborának jelenléte komoly motivációt adhat a csapatnak, hogy felzárkózzon a Red Bull mellé.

A Scuderia a szezon elején a rossz gumikezeléssel küzdött, ez pedig lehetővé tette az Aston Martin és a Mercedes számára, hogy előrébb ugorjanak, bár mindhárom csapat messze elmaradt a Red Bull tempójától.  

Charles Leclerc a harmadik helyen végzett BakubanForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Az Azerbajdzsáni Nagydíjon úgy tűnt, a Ferrari kezd magára találni, hiszen Charles Leclerc erős egykörös tempót mutatott, és megszerezte a pole-pozíciót mind a sprint, mind a főversenyen. A Red Bull és a Ferrari közötti versenytempó szakadék azonban megmaradt, Leclerc körönként közel fél másodpercet veszített, miután a korai safety car-periódus miatt a mezőny összezsúfolódott.

Az F1 ezen a hétvégén visszatér Miamiba, a Ferrarinál pedig remélik, hogy a bakui teljesítményük által keltett pozitív hangulatra építhetnek.

A csapatfőnök szerint a Ferrari pilótái élvezik az utcai versenyeketForrás: NurPhoto via AFP/Gongora

„A szezon egy különösen sűrű szakaszának közepén vagyunk, hiszen hat hét alatt öt futamot rendezünk Bakutól Barcelonáig, így a pályán és Maranellóban is folytatódik a munka az autónk fejlesztésén" – mondta Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke. Miami egy újabb szokatlan pálya, egy utcai pálya minden sajátosságával, amit mindkét versenyzőnk élvez, így biztos vagyok benne, hogy újabb lépést tehetünk előre az SF-23-assal."

„Az Egyesült Államok történelmileg nagyon fontos piac a Ferrari számára, és a Scuderia itt erős rajongótáborral rendelkezik, ami további ösztönzést jelent arra, hogy továbbra is törekedjünk arra, hogy csökkentsük a teljesítménybeli különbséget a bajnokság éllovasaihoz képest" – tette hozzá a Ferrari csapatfőnöke.