Társoldalunk:

Ecclestone szerint Schumachernek el kell felejtenie a Forma-1-et

2023.05.03. 08:01

A Forma-1 korábbi vezére, Bernie Ecclestone szerint Michael Schumacher fiának, Mick Schumachernek el kell felejtenie a Forma-1-et, és ideje más versenysorozatokban kipróbálnia magát.

Mick Schumacher a Haasnál töltött két szezonja után idén egyetlen csapatnál sem kapott ülést, jelenleg a Mercedes tartalékpilótájaként küzd azért, hogy jövőre visszatérhessen a mezőnybe.

A motorsport.com megírta, hogy Ecclestone szerint a német versenyzőnek az F1-ben nem sok keresnivalója van, és jobban tenné, ha más versenysorozatokban próbálkozna, ahol még sikeres lehet.

Ezt az álmot ki kellene vernie a fejéből. Előbb-utóbb mindannyian felébredünk az álmunkból. Felejtse el, és kezdjen el komolyan gondolkodni az alternatívákon, és kövesse azokat" - nyilatkozta a 92 éves üzletember.

Mick Schumacher most a Mercedes tartalékpilótájaForrás: ANP via AFP/Sem Van Der Wal

Ecclestone úgy gondolja, hogy Schumacher nem elég jó az F1-hez, ráadásul a versenyzői pályafutása során sosem volt egy jó mentora.

Azt hiszem, szüksége van valakire, aki valóban a siker felé akarja vezetni, és folyamatosan ott van mellette" - mondta a korábbi F1-vezér, aki szerint a Red Bullnál Christian Horner alkalmas lehet rá, hogy kihozza Schumacherből a legjobbat.