Társoldalunk:

Ostobaságot csinált Verstappen több pilóta versenyét elrontó honfitársa

2023.05.01. 14:48

Továbbra is pont nélkül áll az idei Forma–1-es szezonban Nyck de Vries, akinek elsősorban saját magának köszönhetően alakult szörnyen az azerbajdzsáni versenyhétvégéje.

Az Azeri Nagydíj időmérőjén a holland a falnak ütközött, majd a sprintkvalifikáción is a mezőny legvégén zárt. A sprintfutamon ugyan néhány helyet előre tudott lépni, a pontszerzéstől messze volt, a vasárnapi verseny elején pedig szokatlan hibát követett el: az 5-ös kanyar belső ívén ráhúzta az AlphaTaurit a falra, ezáltal eltört a felfüggesztése. Ennek következtében fel kellett adnia a futamot, és több riválisának (köztük Max Verstappennek és Lewis Hamiltonnak is) keresztbe tett a biztonsági autós fázis miatt.

Nyck de Vriesnek továbbra sincs pontja a szezonbanForrás: AFP/Natalia Kolesnikova

Ez teljes mértékben az én hibám és az én felelősségem volt. Ostoba és szükségtelen [manőver] volt, csak ennyit tudok mondani róla, de muszáj továbblépni, és a folytatásra koncentrálni. Szerencsére a következő hétvégén rögtön lesz egy verseny, úgyhogy muszáj is előrenéznünk" – nyilatkozta De Vries, aki hozzátette, a pálya legtrükkösebb részén hibázott.

 „Lehet némi pozitívumot is találni, például úgy gondolom, hogy Dzsidda óta javult a sebességünk, de bizonyos körülmények miatt ezt nem igazán tudtunk igazán jó eredményre fordítani. Ezt nagyon nehéz elfogadni, de személy szerint hiszem, hogy a dolgok meg fognak fordulni" – folytatta a holland pilóta.

Végül az AlphaTauri egy ponttal zárta a bakui hétvégét, miután Cunoda Juki az Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan a tizedik helyen fejezte be a futamot.