Társoldalunk:

Hamilton már inkább csak a napokat számlálja, a csapattársa csalódott magában

2023.05.01. 10:23

Az Ausztrál Nagydíjon mutatott remeklés után az Azeri Nagydíjon visszaesett a Mercedes tempója, és végül egy hatodik és egy nyolcadik hellyel zárta le a csapat a bakui versenyhétvégét.

A melbourne-i második Lewis Hamilton számára balszerencsésen kezdődött a futam, miután a biztonsági autós fázist megelőzően megejtette a kerékcserét, így pedig sokat veszített a riválisaival szemben. Végül a hatodik helyig tudott előrelépni, a hajrában már hiába üldözte Carlos Sainz Ferrariját. A brit a leintés után elmondta, hogy már nagyon várja az imolai versenyhétvégét, ahová komoly fejlesztésekkel tervez érkezni a Mercedes.Nem hiszem, hogy hibát követtünk el, nem kudarcként élem meg a dolgokat, csupán még nem jutottunk el oda, ahová szeretnénk. A garázsban mindenki pozitívan áll a dolgokhoz és remélhetőleg a fejlesztések sokkal jobb esélyeket adnak nekünk – nyilatkozta Hamilton. – Már néhány futam óta rájuk várunk, szóval régóta számoljuk a napokat és a heteket. Jelenleg nem tudjuk, hogyan válik be az új fejlesztési csomag, de az biztos, hogy valami új kezdődik majd vele. Akár már Miamiban is jobban mehetnek a dolgok, mert [tavaly] ott sokat szenvedtünk a pattogástól."

Hamilton hatodikként zárt BakubanForrás: AFP/Natalia Kolesnikova

George Russellnek a 11. helyről kellett megkezdenie a felzárkózást a versenyen, és noha a biztonsági autós fázisnál úgy tűnt, akár a dobogó környékén és csapattársa előtt is végezhet, végül a nyolcadik pozícióban zárt. Az utolsó körökben hibázott, így lemaradt Lance Strolltól, de egy kerékcsere után megfutotta a leggyorsabb kört, így megszerezte a plusz pontot. A fiatal brit pilóta mégsem volt elégedett a futamával.Egy kicsit csalódtam magamban, mert nagyon jól kezdtem, és jó pozícióba kerültem. Strollt a bokszutcába menet meg is előztem, de aztán elrontottam az újraindítást: Lance ellen védekeztem, és így majdnem belefutottam Fernando [Alonso] autójába. Aztán szélesre futottam, ami nem tett jót a gumiknak. Végül Lance és Lewis is ezért mentek el mellettem – mondta Russell. – A leggyorsabb körért járó plusz pontot elvittem, de csak azért volt lehetőségünk erre, mert rossz helyzetben voltunk. Hasonló volt a tempónk, mint a Ferrarinak és az Aston Martinnak, de most is kiderült, hogy az apró különbségek nagyot változtathatnak az eredményeken. Akár a negyedik hely is meg lehetett volna, mégis nyolcadikként zártam."