Társoldalunk:

Életet mentett a glória, hatalmas baleset a drámával záruló F1-es betétfutamon

2023.04.29. 14:07

A Forma–2-es Azeri Nagydíj sprintfutama tele volt hatalmas balesetekkel és újraindításokkal, a hajrá pedig egy különösen ijesztő jelenetsort is tartalmazott, ám végül személyi sérülés nélkül zárult a verseny.

A futam elején Ralph Boschung balesete miatt volt szükség a biztonsági autóra, majd Ivasza Ajumu autója is meghibásodott, 6 körrel a vége előtt pedig Roy Nissany csapta a falnak az autóját.

Három körrel a vége előtt ismét újraindították a versenyt, ám ez nem egészen egy körig tartott, az egyes kanyarban ugyanis az addig élen haladó Dennis Hauger és Victor Martins is a falnak ütközött, utóbbi autója alá pedig becsúszott Jehan Daruvala, akit a glória mentett meg attól, hogy a feje Martins autója alá kerüljön.

Az autóikat többen is próbálták elkerülni a pályát elhagyva, így teljesen átrendeződött az élmezőny. Végül Frederik Vesti sérült autóval majdnem megnyerte a sprintfutamot, de a biztonsági autós fázis előtt néhány másodperccel megelőzte őt csapattársa, Oliver Bearman, majd újraindítás híján ez is lett az első két helyen a végső sorrend. Bearman így karrierje során először nyert F2-es futamot.