Társoldalunk:

Mi köze A gyűrűk urának a Forma-1-hez? - a Red Bull pilótája elárulta

2023.04.29. 13:05

A pénteki időmérőjén szerzett harmadik hely után a szombati sprintkvalifikáción második helyen végzett Sergio Pérez, így a bakui sprintfutamon az első sorból rajtolhat.

A mexikói pilóta az időmérős helyezése miatt csalódott volt, és a sprintkvalifikáció után sem volt maximálisan elégedett, miután ismét hátrányban zárt Charles Leclerc-hez képest.
„A pálya nagyon más volt, így a lágy gumiszetten körözni nagyon nagy kihívás volt, ahogy a közepes abroncsokon a ritmust felvenni szintén. Trükkös etap volt, bár többször is tudtam tiszta kört menni és Charles falnak ütközése is segíthetett volna az első rajtkocka megszerzésében. Ám úgy tűnik, egy körön erősebbek nálunk – mondta Pérez. – Remélhetőleg délután visszafordíthatjuk a különbséget, és versenytempóban legyőzzük őket. Ez a cél a sprintfutamra és holnapra is."

Pérez a sprintfutamon a második, a versenyen a harmadik helyről rajtolhatForrás: AFP/Giuseppe Cacace

A mexikói elmondta a véleményét a kedden hivatalossá tett új formátumról is, miszerint a szombati események teljesen függetlenek a többi napétól.
„Gyors és félelmetes volt – árulta el Pérez az érzéseit az átalakult szombatról, majd az F1 új törekvéseit a népszerű fantasyregényhez, A gyűrűk urához hasonlította. –Úgy érzem, nemsokára a pálya közepére helyeznek egy gyűrűt, és az összes versenyzőt harcba küldik érte. A viccet félretéve élvezetes volt." 

Pérez csapattársa, Max Verstappen a sprintkvalifikációt követő nyilatkozatában kiemelte, hogy a szombaton 15:30-kor sprintfutamon annak rövidsége ellenére kritikus lesz a gumikezelés, ugyanis a körülmények nem fogják kímélni az abroncsokat.

Forrás