Társoldalunk:

Leclerc elmondta, mi vezetett az aggodalomra okot adó balesetéhez

2023.04.29. 11:51

Az Azeri Nagydíjon megrendezett szombati sprintfutamon Charles Leclerc indulhat az élről, miután ő nyerte a sprintkvalifikációt. A Ferrari pilótája összetörte az autóját az edzés végén, ám így is optimistán nyilatkozott a leintés után.

„Elég trükkös volt a lágyakon körözni a harmadik szakaszban, miután tegnap óta nem használtuk ezt a keveréket, márpedig ahhoz képest mások voltak a körülmények. Máshogy is viselkedtek ezáltal, a hátsó abroncsok túlmelegedtek, a második próbálkozásom során így hiába próbáltam jobban nyomni, az ötös kanyarban elvesztettem az irányítást az autó felett. Remélem, ennek nem lesz komoly következménye, mindenesetre sajnálom Carlost [Sainz], aki nagyon jó körön volt mögöttem. Az első körömnek viszont örülök, hogy ilyen jól sikerült, ezt kell folytatni a futamokon is" – mondta a monacói pilóta, aki a vasárnapi versenyen is a pole pozícióból indulhat.

„Mindent meg fogok tenni, de reálisan nézve a versenytempót illetően hátrányban vagyunk, a Red Bullé legalábbis biztosan sokkal jobb – nyilatkozta Leclerc, aki ennek ellenére bízik abban, hogy komoly kihívója lesz a Pérez-Verstappen párosnak. – A Ferrarinak ott kell lennie az élmezőnyben, így én is küzdeni fogok a győzelemért."

A 100 kilométeres versenytávú, 17 körös sprintfutamot szombaton 15:30-tól rendezik, annak a győztese 8, a második 7, a harmadik 6, a negyedik 5, az ötödik 4, a hatodik 3, a hetedik 2, a nyolcadik pedig 1 világbajnoki pontot szerez.

Az 51 körös Azeri Nagydíjra vasárnap 13 órától kerül sor.