Társoldalunk:

Reagált a kritikákra a visszavonulással fenyegetőző Verstappen

2023.04.28. 07:49

A Red Bull kétszeres világbajnoka, Max Verstappen nemrég a visszavonulását pedzegette, amelyre két korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher és Damon Hill is hasonlóan reagált. A holland versenyző az Azeri Nagydíj előtt tisztázta ezzel kapcsolatos álláspontját.

Verstappen nemrég kijelentette, hogy amennyiben a jövőben még több Forma-1-es futammal terhelik meg a versenynaptárat és a sorozat elkanyarodik a saját értékeitől, akkor fontolóra veszi, hogy abbahagyja a versenyzést.

Fenyegető szavaira Ralf Schumacher és Damon Hill is hasonlóan reagált, szerintük az F1 népszerűsége semmit sem veszítene a holland nélkül.

Az M4 Sport megírta, hogy a kétszeres világbajnok a bakui versenyhétvége előtt tisztázta álláspontját és elmondta, mik a tervei a pályafutását illetően.

Max Verstappen szerződése 2028-ig érvényes a Red BullalForrás: AFP/Ben Stansall

"Mindig mondtam, hogy még ha nem is lenne több sprint, de tovább bővítenénk a naptárat, és az egész hétvége ilyen hosszú maradna, egy ponton túl feltenném a kérdést, megéri-e. Szeretek versenyezni, szeretek nyerni, tudom, mennyit keresek, és ez egy jó élet. De van annyira jó élet? Van, hogy eljutsz arra a pontra a pályafutásod során, amikor más dolgokat akarsz csinálni" - nyilatkozta a 25 éves pilóta.

"Én 2028 végéig szerződésben állok, és aztán újra megvizsgálom ezt. Ha úgy érzem, túl sok lesz, akkor ideje lesz változtatni. Az ember mindig beszél magához, megnézi, hogy elég motivált-e még, és jelen pillanatban határozottan ez a helyzet. De biztosan eljön majd az a pont, amikor valami mást is akarsz csinálni" - tette hozzá Verstappen, aki azt is megérti, hogy vannak olyanok, akiket megdöbbent a panaszkodása.

"Van, hogy ez kicsit furcsán hangzik a kívülállók számára: A Forma-1-ben vagy, nyersz. Talán én magam is ezt mondanám, ha a helyükben lennék. De amikor te vagy benne, nem mindig olyan, mint amilyennek az emberek hiszik. Igen, nagyszerű, elképesztő, és sok mindent csinálhatsz, de mindig mindennek van egy határa" - árulta el a holland versenyző.