Társoldalunk:

Alonso elmondta, miként látja az esélyeit Verstappen ellen a jövőben

2023.04.28. 13:34

Fernando Alonso úgy véli, hogy amíg a jelenlegi szabályok érvényesek a Forma–1-ben, addig senkinek nincsen reális esélye a Red Bull legyőzésére.

Mindkét kétszeres világbajnok pilóta háromból három dobogós helyezéssel kezdte az évet, ám míg ez a spanyolnál egyaránt harmadik helyeket jelentett, addig a holland két győzelemmel és egy időmérős meghibásodás utáni második hellyel nyitotta a szezont. Az Aston Martin versenyzőjét az Azeri Nagydíj hétvégéje előtti sajtótájékoztatón a világbajnoki címvédőről és a vele szembeni esélyeiről kérdezték.

„Már várom [hogy harcoljak vele], hiszen jelenleg ő van a csúcson, mindenkinél jobban teljesít és az övé a leggyorsabb autó. Szóval nála minden tökéletes, és jó dolog kihívni az ilyen pilótákat, hogy megnézzük, van-e bármilyen gyenge pontja. Mivel folyamatosan jobban teljesít, ez egyre inkább kíváncsisággal tölt el, szóval szeretnék megküzdeni vele, de most ehhez még hiányzik egy kis plusz tempó" – nyilatkozta Alonso.

Alonso reméli, hogy a közeljövőben még nagyobb kihívást jelent VerstappennekForrás: NurPhoto via AFP/Gongora

A 41 éves spanyol hiába bízik abban, hogy az Aston Martin felveszi a lépést, szerinte a Red Bullt a következő években is lehetetlen lesz legyőzni alapesetben, legalábbis a 2026-tól életbe lépő szabályváltozásokig.
Ha kívülállóként kéne fogadnom, ki nyeri a bajnokságot, akkor rájuk fogadnék. A szabályváltozásokig, azaz 2024-ben és 2025-ben a Red Bull győzelmére tennék" – ismerte be Alonso, aki hozzátette, ahogy a hibrid érában a Mercedes, úgy az az előtti korszakban és a mostani években a Red Bull az, akinek a fölénye ellen nehéz bármit is tenni.

Forrás