Társoldalunk:

Az a legnagyobb baj a Mercedesnél, hogy nem tudják, min kéne változtatniuk

2023.04.28. 19:51

George Russell, a Mercedes pilótája számára nem sikerült túl jól az azeri időmérő, ugyanis be sem jutott a Q3-ba és csak a 11. helyről rajtolhat majd. George Russell továbbjutása 4 ezreden múlott: ennyivel előzte őt meg csapattársa, Lewis Hamilton.

A brit pilóta az időmérő után arról beszélt, hogy nem érezte az erőt, a megfelelő sebességet az autóban, ugyanakkor beismerte, hogy hibázott az utolsó, gyors körén.

„Nem vagyunk eddig elég gyorsak ezen a hétvégén. Nagyon jó lett volna a Q3-ben lenni, de minden, amit beleadtam, az ennyire volt elég, ráadásul az utolsó körben hibáztam is. Nem gondolom, hogy a nyolcadik helynél lehettünk volna előrébb. Néha vicces a sportágunk, mert az utolsó versenyen az első sorból indulhattam, most pedig kiesek a Q2-ben, miközben Lewis is csak a 10. helyre ér oda" – mondta Russell.

George Russell figyel az azeri időmérőnForrás: AFP/Natalia Kolesnikova

„A legutóbbi sprintversenyen szárnyaltunk minden szakaszban, ez pedig most a teljes ellentéte. Néha így alakulnak a dolgok. Most úgy gondolom, nem igazán tudjuk, min kellene változtatnunk, hogy megtaláljuk a pályához szükséges sebességet. Határozottan egyedi pályáról van szó, nem lehet az első három futamhoz hasonlítani az azerit. Ha valahol át kell vészelnünk egy rosszul sikerült edzést, akkor azt hiszem, sokan ezt választanák egy rossz eredmény helyszínéül, de nem gondolom, hogy ne tudnánk küzdeni egy jó eredményért vasárnap" – mondta George Russell a nem túl jól sikerült időmérője után.