Társoldalunk:

Wolff: érdekes kihívás lesz a sprinthétvége

2023.04.26. 16:47

Soha nem látott újításokkal tör vissza a Forma-1 az Azeri Nagydíj hétvégéjén, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff pedig kifejtette véleményét a változtatásokról.

A tavalyi három után idén már hat sprintverseny is lesz a Forma-1-ben, de ezeken a versenyeken változik a verseny időmérős lebonyolítása, így már az e heti Bakui Nagydíjon pénteken egy szabadedzés után kerül sor a vasárnapi futam időmérőjére, majd szombaton délelőtt egy félórás kvalifikációt tartanak, mely a szombat délutáni 100 kilométeres sprintverseny rajtsorrendjéről dönt majd. Az idény gyengén kezdő, de egyre inkább magára találó Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy véli, a formátum változtatás további izgalmakat tud majd nyújtani a szurkolóknak.

"Közel egy hónapnyi szünet után már mindenki nagyon várja, hogy visszatérjen a pályára. Mozgalmas időszak elé nézünk, hat hétvége alatt öt futam lesz, kezdve az Azeri Nagydíjjal. A bakui verseny mindig tartogat drámai fordulatokat. Ez egy kihívásokkal teli szűk pálya, így nincs helye a hibának. Érdekes kihívás lesz számunkra a sprinthétvége, hiszen mindössze egyetlen edzéssel készülhetünk a két időmérőre, illetve a pénteki, szombati és vasárnapi versenyekre. Remélhetőleg ez majd még több izgalmat és akciót jelent majd a rajongók számára" – fogalmazott a Mercedes csapatfőnöke.

Toto Wolff szerint bőven lesznek majd izgalmak AzerbajdzsánbanForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Hasan Bratic

A Mercedes jelenleg a harmadik helyen áll a konstruktőri világbajnokságban a nehéz szezonkezdet ellenére, de Wolff elismerte, hogy a jövő szempontjából pozitívan hatott az Ausztráliában tapasztalt előrelépés.

"Volt néhány versenyzés nélküli hetünk, de mindkét gyárban kőkemény munka folyt. Próbáltuk a legtöbbet kihozni ebből az időszakból, tervezett fejlesztésekkel vérteztük fel az autót, és amennyit csak lehetett, kihoztuk abból, amit eddig tanultunk. Ausztráliában megmutattuk, hogy fejlődünk, de továbbra is óvatosnak kell lennünk, nem szabad túl sokat beleképzelni egyetlen jó eredménybe. Azonban a melbourne-i jelek biztatóak voltak, és remek motivációt jelentettek az egész csapat számára a szünet előtt. A következő versenyeken szeretnénk továbbra is kisebb lépéseket megtenni előre. Az autó tovább fog fejlődni a következő hetekben, mivel folyamatosan növeljük a teljesítményt, és viszünk pályára fejlesztéseket. Izgatottan várjuk ezek hatását, de tudjuk, hogy nincs csodaszer" – mondta az osztrák szakember.