Társoldalunk:

Hamilton nem bír magával, már a világűrbe vágyik

2023.04.26. 13:54

Miután Lewis Hamilton a Forma-1-es karrierje során szinte minden korábbi csillagot maga mögé utasított, immár az igazi csillagokat venné célba.

A 38 éves, hétszeres világbajnok brit Forma-1-es sztár elárulta, szívesen szétnézne a világűrben. És most, hogy a civil űrutazás egyre nagyobb teret nyer, és egyre inkább elérhetővé válik - legalábbis az olyan kivételesen szerencsések számára, mint Hamilton -, a Mercedes versenyzője is egyre komolyabban foglalkozik a gondolattal, hogy inkább előbb mint utóbb, ő is felmegy a világűrbe.

Erről a tervéről már beszélgetett is Elon Muskkal, aki nem csupán a világ egyik, ha nem éppen a leggazdagabb embere, de cége, a Space-X révén élen jár a polgári űrutazás fejlesztésében. A milliárdos üzletember pedig még a sztárokhoz szokott Hamiltont is zavarba hozta, amikor a brit előállt neki a tervével az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén.

"Nem könnyű egy olyan emberrel beszélgetni, mint ő, az agya annyira más szinten működik, mint a miénk. Rettentően izgultam, amikor szóba elegyedtünk. Kérdeztem arról, hogy vissztérünk-e a Holdra, és hogy mi lesz a következő nagy cél?"

Hamilton azt is elárulta, hogy szívesen menne a világűrbe, de olyan "apróságok", mint a Space-X legutóbbi rakétaindításának kudarca (pár perccel a fellövés után felrobbant az űreszköz), kissé elveszik a bátorságát.

"Persze, hogy mennék... majd egyszer. Előbb viszont hagyom, hogy mások menjenek, amíg ilyen robbanékonyak a dolgok..." - mondta a brit, akinek a Marsot jelölte meg következő célnak Elon Musk.

"Beszélt a Marsról, de nekem mindegy, én bármilyen űrutazásban benne volnék. Mondtam neki, hogy az űrhajót is elvezetném, de, ha jól sejtem ezek teljesen automata módon működő eszközök" - hűtötte le saját lelkesedését Hamilton.