Már az olaszok se hisznek a Ferrari feltámadásában

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2023, péntek, Ferrari, szerelők
Crew members of Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr prepare his car for the first practice session of the 2023 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on March 31, 2023. (Photo by Paul CROCK / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Az olasz sajtó szerint a Ferrari Azeri Nagydíjra tervezett fejlesztései nem fognak eredményt hozni a csapatnak.

Az olasz istálló gyengén kezdte a 2023-as idényt, mindössze 26 pontot szerzett az első három versenyen. A csapat nem tudja tartani a lépést a Red Bullal, de a Mercedestől és az Aston Martintól is le van maradva.

A motorsport.com megírta, hogy a Gazzetta dello Sport szerint a Ferrari érkező frissítései még nem tudják kihozni a maximumot az autóból az Azeri Nagydíjon. A lapnál úgy vélik, a Bakuba magukkal vitt fejlesztések még nem annak a csomagnak a részét képezik, amelyek az SF-23-at visszatartó alapvető problémákat képesek megoldani, ami egy külön csomagot képez.

Nem indult jól a 2023-as vb a Ferrari számára Forrás: AFP/Paul Crock

Nagyobb javulásra talán az imolai és a barceonai versenyek során lehet számítani, de már Miamiban is történhet előrelépés, persze ez nem garantálja, hogy meg tudják közelíteni legfőbb riválisaikat.

Az leszögezhető, hogy az olasz sajtó jelentős javulást a következő hétvégén egyáltálán nem vár a Scuderiától.

A Forma-1 következő versenyhétvégéjét, az Azeri Nagydíjat április 28-30. között rendezik Bakuban.