Társoldalunk:

Lewis Hamilton a Haasnál köthet ki: mindössze ennyi kell hozzá

2023.04.24. 09:20

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton még mindig nem hosszabbított szerződést a Mercedessel, így természetesen elindultak a találgatások a brit pilóta jövőjéről. A legújabb hírek szerint akár a Haas versenyzője is lehet, a csapatfőnök, Günther Steiner mindössze egy feltételhez kötötte az érkezését.

Günther Steinernek, a Haas Forma-1-es csapatfőnökének feltették a kérdést, hogy szívesen látná-e a felállásában a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, amire ő egy feltételt szabott meg Toto Wolffnak - írja a Motorsport.

A 38 éves pilótának az év végén lejár a szerződése a Mercedesnél, az esetleges újításról pedig még nincs szó, ez pedig természetesen beindította a találgatásokat a jövőjével kapcsolatban. Vannak, akik szerint vissza fog vonulni, bár ő maga többször is azt mondta, hogy még legalább két évet maradna. Mások azzal az inkább érdekes, mint realisztikus ötlettel álltak elő, hogy a Ferrarinál folytatja majd.

Lewis Hamilton a Haasnál? Minden viccnek a fele igazForrás: AFP/Hamad I Mohammed

A Metro Sport arra volt kíváncsi, hogy a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner lecsapna-e rá, ha úgy alakulna, a bolzanói csapatfőnök pedig a tőle megszokott stílusban reagált: Ha Toto zsebből fizeti a bérét, akkor igen, mindenképpen, ez legyen leírva mindenképpen. Ha pedig megkérdezi, miért neki kéne fizetnie, arra azt mondom, csak!"

A viccet félretéve, Steiner azok közé tartozik, aki szerint a hétszeres világbajnok karrierje Brackleyben fog véget érni: „Szerintem marad, ahol van. Ő a Mercedes pilótája. Mi más lehetősége lenne? A többieknél mindenhol vannak erős pilóták, ott van Max a Red Bullnak, Fernando az Aston Martinnak és Charles Leclerc a Ferrarinak."