Társoldalunk:

A tavalyi rémisztő baleset után módosítják a silverstone-i Forma-1-es pályát

2023.04.24. 16:23

Silverstone-ban, a Brit Forma–1-es Nagydíj helyszínén Csou Kuan-jü tavalyi rémisztő balesetére reagálva módosításokat hajtottak végre az 1-es kanyar kifutóján.

A tavaly júliusiban rendezett futamot a rajt után szinte azonnal le kellett állítani, mert az első kanyarokban többen összeakadtak. A rajtnál Pierre Gasly ékelődött Csou Kuan-jü Alfa Romeója és a lassan induló George Russell Mercedese közé. Ahogy Gasly meglökte Russellt, a Mercedes megfordult, és Csou Kuan-jü autójának csapódott, amely ez után felborult, majd kicsúszott a pályáról, majd rémisztő módon felpördült a fogórácsra.

Az Alfa Romeo pilótáját ez után úgy kellett kiszabadítani az autóból, de szerencsére megúszta komolyabb sérülések nélkül.

A balesetre válaszul a jobb oldali 1-es kanyar mellett lévő kavicságyat eltávolították, és leaszfaltozták. Stuart Pringle, a Brit Nagydíj ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ez azért történt, mert Csou Kuan-jü Alfa Romeója beleásta magát a kavicságyba, ami miatt az autó tovább gurult.

Az eset következtében az FIA módosította a bukócső tesztelésére vonatkozó szabályokat is, 2024-től pedig szigorúbb ellenőrzések lesznek kötelezőek.