Társoldalunk:

Hamilton számára a Ferrari az egyetlen menekülési út

2023.04.21. 12:45

A Jordan-istálló egykori alapítója és csapatfőnöke, Eddie Jordan szerint ha Lewis Hamilton a Ferrarihoz kerülne, az mindkét fél számára megoldást jelentene.

A hétszeres Forma–1-es világbajnok brit pilóta mindenképpen meg szeretné szerezni a nyolcadik címét is, erre viszont jelenleg szinte semmi esélye nincs a már tavaly is szenvedő Mercedesnél. Ugyanez igaz a szezont borzalmasan kezdő Ferrarira, amely 2008 óta vár bármilyen összetett elsőségre – mindhiába. A sajtóban már korábban is megjelentek pletykák arról, hogy Hamilton az olasz istállóhoz kerülhet, amit az év végén lejáró mercedeses szerződése is segíthet, most pedig egy interjúban Eddie Jordan ennek az együttműködésnek az előnyeit is kifejtette.

Jordan reméli, hogy Lewis Hamilton a Ferrariban zárja le a karrierjétForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Szerintem csak egy helyre mehetne, az pedig a Ferrari. Egy olyan pilótánál, mint ő, azt hiszem, ez egy mennybéli házasság lenne – nyilatkozta az ír üzletember Hamiltonról. – A Ferrarit és Lewis Hamiltont is fel kellene rázni, és ha Lewis folytatja [a karrierjét], akkor változásra van szüksége a gondolkodásmódjában is."

Jordan azt is hozzátette, miért épp a Ferrari lenne jó választás Hamiltonnak.
„Megtanulhatna olaszul, együtt ehetné a tésztát az ottani srácokkal: egy egész másik világ lenne számára. Amikor csapatot vezettem, láttam, hogy a Ferrari mennyire másképpen működik, és szívesen látnám Lewist abban a környezetben. Szerintem eléggé fel tudná őket rázni, új irányba állíthatná őket, a Ferrari sok apró kis problémáját megoldhatná. Ezért szeretném, ha ott lenne 1-2 évig, mielőtt visszavonul."

Forrás