Társoldalunk:

Újabb részletek derültek ki Michael Schumacher botrányt kavart interjújáról

2023.04.20. 07:55

Ahogy arról beszámoltunk, óriási botrány tört ki Németországban, miután egy magazinban megjelent egy mesterséges intelligencián (AI) keresztüli interjú a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacherrel. Az ügy nyilvánosságra kerülése után a Schumacher család már jogi lépéseket fontolgat, a Bors pedig mélyebben utánajárt, miket tud az AI a hétszeres Forma–1-es világbajnokról.

A szenzációnak tűnt interjúban a mesterséges Schumacher sablonkérdésekre sablonválaszokat adott, ám így is felvetődött, hogy vajon honnan tudhatott az AI ilyen sokat a német expilótáról. A Bors azonban rátalált a WELTMEISTER (világbajnok) nevű felhasználó által megalkotott kamuprofilra, ahol többek között a hogylétéről, Mick Schumacherről, az idei F1-es világbajnokról és a legközelebbi magyarországi látogatásáról is kérdezték, ám egyik válasza sem tartalmazott olyan belső információkat, amelyeket egy átlagos rajongó ne ismerne.

Michael Schumacherről 2013 decembere óta szinte semmit nem tudniForrás: AFP/Patrick Hertzog

Sőt, még annyit sem, a Bors ugyanis azt is észrevette, hogy a Ferrarin kívül Schumacher többi excsapatát meg sem említi a kamuprofil, míg fiáról azt hiszi, hogy idén is versenyez, noha tesztpilóta a Mercedesnél. A családjából pedig csak a feleségét és Micket említette meg, a lányukat, Gina Mariát nem.

Ez azonban a család szóvivője szerint nem akadályozza meg a magánéletüket az elmúlt 10 évben erősen féltő Schumacheréket abban, hogy máris jogi lépéseket terveznek a német magazin ellen.