Társoldalunk:

Hatalmas változásra készülnek az Aston Martinnál

2023.04.19. 11:44

Az Aston Martin Forma-1-es csapata a partnert kereső Hondával függetlenítené magát, hogy még több esélye legyen a világbajnoki győzelemre a jövőben.

Az Aston Martin remekül kezdte az idei F1-es szezont, de a brit istállónál máris magasabb célokat terveznek, a tulajdonos Lawrence Stroll le akarja győzni a mezőnyt uraló Red Bullt és meg sem állna a világbajnoki címig. Jelenleg a motort, a váltót és a hátsó felfüggesztést a Mercedes biztosítja a csapatnak, amely szeretne függetlenedni a németektől és a hírek szerint a Hondával köthet megállapodást a jövőben.

Az M4 Sport megírta, hogy a japánok leadták a nevezésüket a 2026-ban rajtoló új motorérára, de csapatuk még nincs. Jelenleg a Williams, a McLaren és az Aston Martin tűnik számukra reális lehetőségnek, és állítólag a vezetőségük a zöld csapattal történő együttműködést szorgalmazná.

Az Aston Martin komoly befektetésekkel próbálja vb-esélyes élcsapattá fejleszteni magát, és a szakembergárdáját már az elmúlt években megerősítette, idén pedig elkészül az új gyáruk, amelyben saját modern szélcsatornát és szimulátort helyeznek üzembe.