Társoldalunk:

A Forma-1 vezérigazgatóját nem izgatják a történelmi versenypályák

2023.04.18. 12:16

Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója elmondta, hogy a sportág történelmi nagydíjai korántsem biztos, hogy helyet kapnak a versenynaptárban, ha nem teszik meg azokat a dolgokat, amelyek a fejlődéshez szükségesek.

A hagyományos belgiumi, olaszországi, monacói és brit futamok az elmúlt évtizedben már többször is veszélybe kerültek, a Német Nagydíj pedig már elvesztette helyét a versenynaptárban.

Annak a lehetősége, hogy ezek a történelmi események kiesnek a Forma-1-ből, megnőtt, hiszen a versenyek rendezésében érdekelt feltörekvő régiók érdeklődése igencsak megnőtt, amely főként a Drive to Survive című sorozatának köszönhető.

Stefano Domenicalit, a Forma-1 vezérigazgatójaForrás: Lamborghini

„Mindig azt mondom a promótereinknek, hogy amikor a történelemben csak hátrafelé nézünk, az nem jó. Arrogánsnak lenni és azt hinni, hogy garantált jövőd van, mert száz éve versenyzel, nem elég. Ha benne akarnak lenni a versenynaptárban, akkor meg kell tenniük azokat a dolgokat, amelyek szerintünk megfelelőek számukra és számunkra, a Forma-1 számára is" – idézi a racingnews365.com Stefano Domenicalit, a Forma-1 vezérigazgatóját.