Társoldalunk:

Nem nyugszanak Hamilton rajongói, de Verstappennek nem kell aggódnia

2023.04.17. 14:18

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton rajongói petíciót indítottak annak érdekében, hogy a szerintük vitatott 2021-es szezonzárónak az eredményét megváltoztassák, így újabb bajnoki címhez segítsék a brit pilótát. Eddig közel százezer ember írta alá a kérvényt.

Meglehetősen nagy vihart kavart annak a petíciónak a híre, mely a 2021-es szezonzáró eredményét akarja megmásítani. Az említett idény utolsó futamán sokáig Lewis Hamilton vezetett, ám Nicholas Latifi balesete után Michael Masi elengedte a mezőnyt egy utolsó körre, amelyben a gumielőnyét kihasználó Max Verstappen könnyűszerrel átugrotta a brit bajnokot. Ez az előzés sorsdöntőnek bizonyult, hiszen addig a két fél fej-fej mellett haladt, és kettejük közül az hódíthatta el a címet, aki előrébb végez Abu-Dzabiban. A leintést követően aztán elszabadultak az indulatok, a Hamilton-rajongók igazságtalannak tartották az újraindítást körülölelő eseményeket, míg Masi hónapokkal később távozott a pozíciójából.

Lewis Hamilton rajongói a brit 2021-es vb-címéért küzdenekForrás: AFP/Martin Keep

Az elmúlt hetekben a rajongók egy petíciót indítottak annak érdekében, hogy Hamilton megkaphassa a 2021-es bajnoki címet, amit az első héten körülbelül húszezren írtak alá. A Change.org platformon található szavazás ma százezer aláírás környékén tart - írja a Motorsport.

A lap szerint biztosra vehető, hogy semmilyen hatást nem vált majd ki a petíció, ennek ellenére ez az ügy azt bizonyítja, hogy továbbra sem csitulnak az indulatok a 2021-es szezon felemás végkifejlete körül.