Társoldalunk:

Hatalmas baleset történt az egykori F1-es pályán - videó

2023.04.16. 14:06

A japán Super Formula GT szezonja hatalmas balesettel indult. Az egyik versenyző, Nakajama Juicsi nagy erővel csapódott a falba, és az autója többször is átfordult.

A baleset az egykori Forma-1-es pályán, Okajamában történt - az 1994-es és 1995-ös Csendes-óceáni Nagydíjat is tartották, csak akkor a pálya akkor még Aida néven működött, mielőtt 2005-ben átnevezték -, szerencsére Nakajama Juicsi megúszta a sérülést, és csapatának csak az időmérőt kellett kihagynia - vette észre a Racingline. 

Az órisái esőben zajló szombati edzésen nagyjából 30 perc elteltével a SARD színeiben versenyző Nakajama Juicsi a Moss S-ben elvesztette az uralmát a Toyotája felett, aminek következtében hatalmas erővel csapódott a falba. Olyannyira, hogy az autó a levegőbe emelkedett, majd többször is átfordult a tengelye körül, mielőtt fejjel lefelé megállt.

A japán pilóta a saját lábán hagyta el az autót, később pedig a csapatigazgató, Vakiszaka Juicsi saját blogján erősítette meg, hogy versenyzője sérülés nélkül megúszta az incidenst.

A gyakorlást természetesen megszakították, és nagyjából fél óra múlva indították újra, ám a heves esőzés miatt végül idő előtt lefújták. Végül a futamon el tudott indulni a versenyző, a nemrég véget ért viadalon Nakajama a kilencedik pozícióban végzett.