Társoldalunk:

Elképesztő történettel állt elő a korábbi F1-es pilóta: "A Ferrari le akart igazolni Kimi Räikkönen helyére"

2023.04.15. 12:40

A korábbi F1-es pilóta, Danyiil Kvjat szerint 2016 elején megkereste a Ferrari, hogy ő vegye át Kimi Räikkönen helyét a csapatnál. Az orosz versenyző azonban nem sokkal később mégis a Toro Rossónál folytatta.

Danyiil Kvjat elárulta, hogy 2016 elején a Ferrari azzal kereste meg, hogy őt ültetnék Räikkönen ferraris helyére, de ő a Red Bullnál akart maradni - írja a Motorsport.

„Nagyon jól teljesítettem, éppen szereztem egy dobogót a csapatnak (a 2016-os Kínai Nagydíjon, - a szerk.), és akkoriban a Ferrari ajánlatot is tett, hogy Kimi helyén versenyezzek. Ez a színfalak mögött zajlott."

Danyiil Kvjat akár a Ferrari versenyzője is lehetett volnaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Hozzátette, mentálisan is nagyon nehéz volt számára ez a helyzet. Onnan, hogy a Ferrari le akart igazolni és látta a szerződést, odáig jutott, hogy visszaküldték a Toro Rossóhoz, és hirtelen nem mennek jól a dolgok - derült ki a Track Limits podcastjéből.

Kvjat a Toro Rossónál kezdett, majd bő egy évig a Red Bull csapatát erősítette, hogy aztán a 2016-os Spanyol Nagydíjon már Verstappen versenyezzen a Red Bullnál, Kvjat pedig újra Toro Rossó-s lett. Egy kis időre el is hagyta a Forma-1-et az orosz, majd 2019-ben és 2020-ban ismét az energiaitalosok B-csapatánál versenyezhetett.