Társoldalunk:

Veszélyben a Miami Nagydíj, borzalmas állapotban van az F1-es pálya

2023.04.14. 17:01

Három hét múlva rendezik a Forma-1-es Miami Nagydíjat, ám az elmúlt napok komoly esőzései jelentős kárt okoztak a versenypályában.

Miami városában napok óta brutális esőzések vannak, a város lefolyórendszere már nem is bírta a hatalmas terhelést, és több pontja is víz alá került. A motorsport.com megírta, hogy ez történt a Hard Rock stadion környezetével is, ahol már megkezdték a május 5-7. között esedékes Forma-1-es futam előkészületeit. A versenypályának több pontja is teljesen víz alá került, így a munkások most azzal küzdenek, hogy kiszivattyúzzák a vizet. Miami szomszédságában, Fort Lauderdale-ben már vészhelyzetet rendeltek el, ugyanis Floridában további viharokra számítanak.

A 2023-as futam előtt a teljes pályát újraaszfaltozzák, miután 2022-ben elmállott az F1-es autók terhelése alatt a pálya felülete, mert annak részben helyi nyersanyagokból kellett készülnie. A gránit mellé mészkövet kevertek, de ez olyan rossz végeredményt hozott, hogy a pilóták is fellázadtak ellene és élesen bírálták.

A pálya újraaszfaltozását idén egy másik cég vezényelte, de kérdéses, hogy az erőteljes esőzések után milyen állapotban lesz az F1-es verseny idejére.