Társoldalunk:

Novak Djokovicnak panaszkodott Hamilton csapattársa

2023.04.13. 16:33

A Mercedes brit pilótája, George Russell a monacói ATP 1000-es tenisztornán találkozott Novak Djokoviccsal, akinek a Forma-1 versenynaptárának ésszerűtlen kialakításáról panaszkodott.

Az M4 Sport megírta, hogy George Russell a szerb sztárteniszező Ivan Gakov elleni győztes meccsét nézte a lelátóról, majd utána beszélgetett is Djokoviccsal.

 "Azerbajdzsánba megyünk legközelebb. Most tértünk vissza Melbourne-ből. Melbourne gyilkos. Mármint vagy egy hét kellett a visszatéréshez. Úgy volt, hogy Kínába megyünk jövő héten, de végül is van két hét szünetünk. Aztán jön Azerbajdzsán, és csak utána indul be igazán a szezon" - panaszolta Russell a versenynaptár ésszerűtlen kialakítását, amin a világklasszis teniszező is nagyon meglepődött.

A Forma-1 résztvevői körében régóta napirenden van, hogy földrajzi szempontok alapján kellene csoportosítani a versenyeket, de a program kialakításában rengeteg tényező játszik szerepet, amit figyelembe kell venni. Kína kiesésével ugyan van egy háromhetes pihenő, ám legközelebb egy Baku-Miami dupla hétvége következik, a második félévben pedig többször is lesz olyan, hogy két, sőt három egymást követő hétvégén is rendeznek F1-es futamot.

Határozottan úgy vélem, hogy Ausztráliát dupla hétvégévé kéne tenni valamelyik közel-keleti versennyel, mert szinte mindannyian már az előző hét szombatján vagy vasárnapján útnak indultunk. A szerelők, a mérnökök három-négy napot veszítenek a családjukkal. Szóval lenne értelme egy közel-keleti versennyel társítani" - nyilatkozta Russell.