Társoldalunk:

Meglepő dolgot árult el az F1-es pályafutásáról Fernando Alonso

2023.04.13. 22:24

Az Aston Martin 41 éves spanyol pilótája, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso elárulta, hogy már 15 évvel ezelőtt a visszavonulást fontolgatta. Ehhez képest most úgy érzi, pár évig még versenyezne.

A formula.hu megírta, hogy a spanyol sztár az F1-es karrierje kezdetén úgy gondolta, nem fog sokáig versenyezni, ehhez képest lassan 42 évesen is még a mezőny tagja.

Úgy emlékszem, mikor a Formula-1-ben kezdtem, az elképzelésem az volt, hogy hét-nyolc évig fogok versenyezni. Azután megnyertem a két bajnoki címet és azt gondoltam, talán még egy-két évig versenyzek, azután befejezem. Ez volt az ötlet, most pedig enyém minden idők leghosszabb Formula-1-es karrierje" - nyilatkozta Alonso, aki az említett rekordot már tavaly megdöntötte.

Fernando Alonso még évekig versenyezne az F1-benForrás: AFP/Martin Keep

A spanyol pilóta első és utolsó Formula-1-es nagydíja között már több mint 22 év telt el, míg a hétszeres világbajnok Michael Schumacher esetében 21 év 3 hónap, Kimi Raikkönennél 20 év 9 hónap volt ez a szám a visszavonulás idején. Alonso most úgy érzi, még évekig maradna az F1-ben.

"Továbbra is friss, továbbra is motivált vagyok, még mindig élvezek minden egyes napot. Felébredek reggelente és boldog vagyok amiatt, amit csinálok. Szóval igen, azt hiszem, egy pár év még van bennem, és remélhetőleg bajnoki esélyes is leszek a jövőben" - jelentette ki a kétszeres világbajnok, hozzátéve, hogy az eredeti visszavonulási terv nem csupán 15 évet fog késni, hanem még többet is.