Társoldalunk:

Elképesztő módon reagált Hamilton volt csapata a brit vb-címét megóvó Ferrari-pilóta vádjaira - videó

2023.04.13. 10:07

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Felipe Massa jogi lépéseket tervez tenni a 2008-ban elcsalt szingapúri futam miatt, ami nagyban közrejátszott abban, hogy elbukta a világbajnoki címet Lewis Hamilton ellen. A McLaren szerdán reagált a brazil pilóta nyilatkozatára.

A 2009-es szezon felénél derült ki, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíjat a Renault elcsalta, mivel Nelson Piquet Jr. szándékos balesete miatt biztonsági autót kellett bevetni, ami miatt csapattársa, Fernando Alonso szerezte meg a győzelmet. Felipe Massa a safety car érkezésekor még vezetett, ám ennek és egy elakadt üzemanyagtömlőnek köszönhetően végül esélye sem volt megőriznie az első helyet. Ez pedig nagyon sokat számított, ugyanis a szezon végén egyetlen pont lett a lemaradása Hamilton mögött az összetettben.

Lewis Hamilton a szezonzáró Brazil Nagydíj utolsó perceiben nyerte meg a 2008-as vb-címetForrás: AFP/Vanderlei Almeida

Az F1 korábbi főnöke, Bernie Ecclestone egy közelmúltban adott interjújában elismerte, hogy már a 2008-as idény alatt tisztában voltak azzal, hogy a Renault elcsalta a versenyt, ám szándékosan úgy döntöttek, hogy nem tesznek semmilyen lépést, hogy megvédjék a sportágat egy hatalmas botránytól. Massa ezt követően jelentette ki, hogy tanulmányozni fogja a törvényeket és újra kivizsgáltatja az esetet.

Hamilton akkori csapata, a McLaren szerdán rövid, de világos üzenetet tett közzé a közösségi oldalán egy videó formájában arról, hogy mit gondol Massa esetleges óvásáról. A felvételen és a leírásban is a "Denial is a river in Egypt" kifejezés hangzik el, ami egy angol szójáték az Egyiptomban is megtalálható Nílus folyóval, és amely a TikTokon vált népszerűvé abban a kontextusban, hogy humorosan rávilágítsanak arra a tényre, hogy valaki tagad valamit.