Társoldalunk:

Hamilton elmondta, mi az az egyetlen dolog, ami majdnem olyan jó, mint egy F1-es versenyautót vezetni

2023.04.11. 08:41

Lewis Hamilton csodagyerekből mára a Forma-1 mezőnyének egyik nagy öregje lett, így elnézhető neki, ha olykor-olykor kissé érzelgősen nyilatkozik.

A 38 éves hétszeres világbajnok immár 16 éve gyűjti a versenykilométereket a Forma-1-ben, de egyáltalán nem unja még a száguldást. Az viszont tény, hogy egy kissé mintha érzelgőssé vált volna... egy napja arról beszélt, hogy mit üzenne első futamára készülő 22 éves önmagának, ezúttal pedig a Forma-1-es autó vezetését próbálta összehasonlítani valamivel.

Hamilton most nem a mezőny leggyorsabb autójában ül, de nem volt még olyan régen, amikor a Mercedese féklámpáját sem látták az üldözők, úgy száguldott a mezőny előtt. Ezt az érzést, mint mondja, nem tudja megunni, még mindig imádja, és csak egyetlen dolog van az életében, ami majdnem képes neki ugyanezt az élményt megadni.

Amikor az unokahúgom és az unokaöcsém a szemembe néz és nagybácsinak szólít, talán az az egyetlen dolog, ami az F1-es autó vezetésének élményéhez hasonlítható. Persze el lehet menni ejtőernyőzni, vagy más őrült dolgot csinálni, de biztos, hogy a hasonló élmények közül ez a legbiztonságosabb" - adta át magát az érzelmeknek a Fox Sport ausztrál kiadásában.

Lewis Hamilto számára még mindig az F1-es száguldás jelenti a legnagyobb örömötForrás: AFP/Martin Keep

Hamilton még elmondta, hogy imádni vezetni, de csak az igazán jó autókban tudja magát jól érezni.

Nem szeretek olyan autót vezetni, amit nem tudja azt, amit mi elvárunk tőle. Viszont szeretem a bajjal járól kihívásokat. Amikor feltesszük magunknak a kérdést, hogy mit tegyünk, hogy jobbak legyünk, hogy ki tudjuk hozni a maximumot magunkból? Legyünk egy kicsit szemtelenek, és, ha ötödikek vagyunk, menjük rá a negyedik helyre, aztán meg a harmadikra" - tört elő belőle aztán az igazi Hamilton.

Végezetül hozzátette, bár most nem ez a realitás, de ő az idei szezonra is úgy készült, hogy készen álljon, ha a világbajnoki címért kellene harcolnia.