Társoldalunk:

"Kib.szottul nevetséges" - kegyetlenül megalázták Schumachert

2023.04.11. 13:24

A Forma-1-es Haas csapatfőnöke, Günther Steiner az F1-es dokumentumfilm után a hamarosan megjelenő új könyvében sem kímélte a hétszeres világbajnok legenda, Michael Schumacher fiát, a jelenleg a Mercedes tartalékpilótájaként tevékenykedő Mick Schumachert.

Günther Steiner - akit a Haas korábbi pilótája a dzsiddai és monacói nagy baleseteivel haragította magára - a Netflix Drive To Survive című dokumentumsorozatban többek között tehetségtelennek titulálta a korábbi Forma-2-es bajnokot. A csapatfőnök könyve áprilisban jelenik, melyet ő maga írt, mégpedig a 2022-es szezon viszontagságairól.

A The Times már a megjelenés előtt beleolvashatott az olasz naplószerűen megírt munkájába, melyben az említett filmhez hasonlóan szintén kemény szavakkal kritizálja Schumachert - írja az M4 Sport.

A könyvben Steiner elárulja, a német az idény során összesen 2 millió dolláros kárköltséget okozott a csapatnak. Ebből legjobban talán a szuzukai 700 ezer dolláros kár fájt a csapatvezetőnek, hiszen Schumacher akkor egy szabadedzés leintése után kötött ki a falban az esős pályán.

Günther Steiner megint nem kímélte Mick SchumachertForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Ez a kib.szott levezető körben történt. A levezető körben! Igen, nagyon vizes volt a pálya, de senki másnak nem sikerült leírnia egy autót, miközben éppen ment vissza a boxutcába. Öt percen belül elveszítünk egy autót, és most építhetünk egy másikat. Nem alkalmazhatok olyan versenyzőt, akiről nem tudhatom biztosan, hogy képes biztonságban visszahozni az autót egy lassú körről. Ez kib.szottul nevetséges. Hány embert lehetne alkalmazni 700 ezer dollárért? És most elő kell teremtenem ezt a pénzt" – írta Steiner a könyvében a szuzukai esetről.

Schumacherrel végül csak az utolsó verseny előtt közölték, hogy nem kap új szerződést, Steiner elsősorban a tapasztalat hiányával indokolta az elküldését.