Társoldalunk:

Közülük kerülhet ki Max Verstappen következő csapattársa

2023.04.11. 16:27

A Williams és a Ferrari korábbi csapatmenedzsere, Peter Windsor elmondta, szerinte kik lehetnek ideális szárnysegédei a kétszeres világbajnoknak.

Sergio Péreznek jelenleg 2024 végéig szól a szerződése a Red Bullnál, miközben csapattársa 2028-ig maradhat az energiaitalosoknál jelen állás szerint. Peter Windsor úgy véli, Pérez posztjára több pilóta is pályázik, köztük Verstappen egyik jó barátja, az idén visszatérő Nico Hülkenberg is.
„Ha [Verstappen] tökéletes szárnysegédjéről beszélünk, mindenképpen hozzá kell őt [Hülkenberget] adnunk a listához, amelyen Valtteri Bottas és talán Carlos Sainz is szerepel Sergio Pérez mellett."

Hülkenberg és Verstappen jó viszonyt ápolForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Hülkenberg a legutóbbi, Ausztrál Nagydíjon kiválóan teljesített, és végül a hetedik helyen zárt, amelyre majdnem 3 éve volt legutóbb példa. A Haason belül így három versenyhétvége után jobban áll, mint szintén rutinos csapattársa, Kevin Magnussen.

„Hülkenberg lenyűgözően teljesített [Ausztráliában], abszolút kitűnő volt – mondta Windsor. – Azt tudjuk, hogy Kevin Magnussen nagyon jó versenyző, de ezúttal teljesen háttérbe szorította őt Nico emlékezetes produkciója. Ezért is gondolkodtam el azon, hogy vajon milyen eredményt érhetne el Hülkenberg Verstappen segítőjeként."

Forrás