Társoldalunk:

Hamilton elmondta, mit tanácsolna pályakezdő önmagának, ha visszamehetnek az időben

2023.04.10. 09:21

Kissé érzelgős nyilatkoztatot adott pályakezdő évfordulója alkalmából Lewis Hamilton, aki azt is elárulta, mit tanácsolna 16 évvel ezelőtti önmagának, ha visszamehetne az időben.

Lewis Hamilton 16 évvel ezelőtt, a 2007-es idénynyitó Ausztrál Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben. Az akkor 22 éves brit reménység remek versenyzéssel a harmadik helyen ért célba, azóta pedig hét világbajnoki címével, valamint rekordot jelentő 103 futamgyőzelmével a sportág történetének egyik legsikeresebb versenyzője lett.

"Emlékeim szerint azon az Ausztrál Nagydíjon produkáltam életme egyik, ha nem a legjobb rajtját, és nem sok kellett volna, hogy másodikként érjek célba. Kijöttem a garázsból, megláttam az édesapámat, és nem akartuk elhinni, hogy ez megtörtént. Hosszú út volt, számtalanszor kételkedtünk magunkban, sokszor nem tudtuk, hogyan tovább. Rengeteg könny, érzelemkitörés után, az egész család kitartása és az elszántsága végül paddockba vitt bennünket. Csak akkor hittük el, hogy ez valóban valóra vált, amikor már a pályán voltam, mert addig bárki elvehette volna tőlünk" - érzelgősködött a 38 éves brit.

Lewis Hamilton ritkán nyílik meg ennyireForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Arra a kérdésre, hogy mit tanácsolna most 16 évvel ezelőtt önmagának, a mindig szupermaximalista Hamilton igencsak váratlan választ adott.

"Nem változtatnék semmin így utólag, szóval túl sok okosat nem tudnék mondani. Ha valamit mégis tanácsolnék, akkor azt mondanám a 22 éves Lewisnak, hogy ezt az egészet ne vegye túlságosan komolyan, és saját magát se vegye annyira komolyan. Annyira elszántan hajszoltam a tökéletességet, csak a verseny, a verseny, a verseny, hogy közben teljesen elzártam magam az élet vidám dolgaitól. Szóval azt mondanám, hogy "Élvezd ki!" Túl sokáig éltem azzal a gondolattal, hogy ezt elvehetik tőlem. Bár igazából ez sem olyan rossz dolog, mert ez sarkall állandó munkára" - tette még hozzá Hamilton.

A Forma-1-es szezon április utolsó hétvégén folytatódik Bakuban, az Azeri Nagydíjjal.