Társoldalunk:

Elképesztő, mekkora károkat okozott Schumacher a csapatának

2023.04.10. 16:12

Azt eddig is lehetett tudni, hogy Mick Schumachernek a baleseteivel okozott hatalmas költségek miatt kellett távoznia a Haastól, most viszont azt is számszerűsítették, hogy pontosan mekkora károkat okozott.

Schumacher 2021-ben debütált a Forma–1-ben, ám az első pontjaiig 2022-ig kellett várni, amikor egymás után zárt a legjobb tízben Silverstone-ban és Spielbergben. A fejlődés ellenére a német pilótának elsősorban a balesetei maradtak meg a köztudatban, és a Haas is emiatt döntött úgy, hogy 2023-ban már Nico Hülkenberget ülteti a helyére.

Három igazán nagy balesete volt a tavalyi szezonban: a szaúd-arábiai időmérő, a monacói futam, majd az első szuzukai szabadedzés, amikor egy bokszba vezető körén törte össze az autóját. 

Günther Steiner csapatfőnök hamarosan megjelenő könyvéből, az „Élj túl, hogy vezess"-ből kiderül, hogy összesen nagyjából 2 millió dolláros kárt jelentettek Schumacher autótörései a Haasnak, amelyből a leginkább elkerülhető szuzukai 700 ezer dollárt tett ki.

Steiner is utóbbi miatt elégedetlenkedett leginkább a könyvében megjelent szöveg alapján.
„Ez a kib***ott bokszba vezető körön történt, a bevezető körön! Persze, elég vizes volt a pálya, de senki más nem törte össze az autóját, miközben a bokszba hajtott – írta Steiner. – Nem lehet olyan pilótám, akinél nem vagyok biztos abban, hogy biztonságosan körbe tud érni egy lassú körön. Ez kib***ott nevetséges! Hány embert tudnánk alkalmazni 700 ezer dollárból?! Erre most találnom kell ennyi pénzt."

Forrás