Társoldalunk:

Ezt gondolja Hamilton csapattársa a Hungaroringről

2023.04.09. 17:36

A Mercedes pilótája, George Russell rangsorolta a 2023-as F1-es szezon versenypályáit. A brit pilóta a Hungaroringről elismerően beszélt, az osztrák Red Bull Ringről viszont nem volt jó véleménnyel.

A Mercedesnél megkérték Lewis Hamilton csapattársát, George Russellt, hogy 4 kategóriába rendezze a 2023-as Forma-1-es versenypályákat a legjobbaktól a legrosszabbakig.

A motorsport.com megírta, hogy a brit pilóta a Hungaroringet a második, "nagyszerű" kategóriába sorolta, olyan pályák elé, mint Szuzuka, Spa, Silverstone, Imola, Zandvoort, Dzsedda, Interlagos.

George Russell elismerően beszélt a HungaroringrőlForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Budapest nagyszerű pálya, nagyon szeretem, gyors, lendületes kanyarokkal, nagyon élvezetes" - méltatta a magyar F1-es pályát a 25 éves versenyző.

A legrosszabb kategóriába Mexikó és Baku mellett Russell az osztrák Red Bull Ringet sorolta, miután a többi pálya objektív értékelésétől eltérően teljesen szubjektív módon nyilvánult meg. Red Bull Ring? Csak a neve miatt is az utolsó helyre kell raknom, nemde?" - tette fel a költői kérdést Russell, odaszúrva a Mercedes legnagyobb riválisának, a Red Bullnak.