Társoldalunk:

Kemény kritikát kapott Daniel Ricciardo

2023.04.09. 09:22

Lando Norris dicsérő szavakkal illette újonc csapattársát, Oscar Piastrit, aki a számára már három hétvége alatt jobb benyomást keltett, mint elődje, Daniel Ricciardo.

A szezont pocsék formában kezdő McLaren két fiatalja a kaotikus Ausztrál Nagydíjon megszerezte az első pontjait, miután Melbourne-ben Norris a hatodik, Piastri pedig a nyolcadik helyet szerezte meg. Az F1-ben 2019-ben debütáló Norrisnak az elmúlt két évben Daniel Ricciardo volt a csapattársa a wokingiaknál, ám az igazán jó eredményeket a 2021-es Olasz Nagydíjat leszámítva a brit hozta az istállónak.

Ricciardo és Norris két évig voltak csapattársakForrás: Matt Ben Stone

 A 23 évesen már a csapat rutinosabb pilótájának számító Norris a legutóbbi versenyhétvége után elárulta, az elmúlt idényekben történtek után pozitívan csalódott az újonc csapattársában, aki nagyobb kihívást jelent számára, mint Ricciardo.„Furcsa, hogy a csapatban én vagyok az idősebb, a tapasztaltabb pilóta, de őszintén szólva [Piastri] nagyon jó munkát végez, rendkívül jól kezeli a nyomást, ez az egyik nagy erőssége. Emellett nyugodt, kontrollált és gyors, szóval úgy érzem, hogy sok minden megvan benne, amire szükség van. Ráadásul engem is nagyobb munkára kényszerít, mint amire az elmúlt években volt példa, ez pedig a csapatnak is jó."

Forrás