Társoldalunk:

Nem lesznek radikális változások a Ferrarinál

2023.04.08. 10:46

A Ferrari csapatfőnöke cáfolta, hogy egy teljesen új autóval állnának elő, hogy felvegyék a versenyt a Red Bullal. Frédéric Vasseur szerint megvan a fejlesztések ütemterve, azok mentén fognak haladni.

Carlos Sainz még a Szaúd-arábiai Nagydíj után beszélt erról, hogy szerinte az egész koncepció rossz, és Melbourne-ben sem volt igazán versenyképes a csapat. Ennek kapcsán arról kérdezték a Ferrari csapatfőnökét, hogy a mostani autó heyett elkezdenek-e fejeszteni egy teljesen újat, de a francia szakember erre határozott nemmel felelt.

Nem, nem hinném, hogy radikális változtatásaink lesznek. Nem lesz B autónk, ha így akarjuk nevezni, nem állunk elő valami teljesen újjal. Ezt a mostanit fogjuk fejleszteni, és megpróbáljuk a lehető legjobban" – idézi a RacingNews365.com Vasseurt, aki meg is indokolta, miért nem kezdenek el fejleszteni egy új autót.

Frederic Vasseur nem tervez radikális változásokat a FerrarinálForrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Megvan a fejlesztéseink ritmusa, és ragaszkodni fogunk az erről szóló tervünkhöz. Bakura nem nagyon jön semmi, mert ott a sprintformátum, és a speciális aerocsomag miatt nem a legkönnyebb ezeket bevetni, de jönnek frissítések Miamiba, Imolába, Monacóba nem, de Barcelonába igen. Már most is eszközöltünk változtatásokat az autó egyensúlyát és vezethetőségét érintő területeken, és sokkal jobb lett a helyzet Melbourne-re, úgyhogy ebbe az irányba megyünk tovább" - jelentette ki a Ferrari főnöke.