Társoldalunk:

A Red Bull főnöke nevetségesnek tartja, hogy Bakuban F1-es sprintfutamot rendeznek

2023.04.08. 22:18

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint nevetséges, hogy a veszélyes Bakuban rendezik az idei Forma-1-es idény első sprintfutamát.

Április végén az év első sprinthétvégéjével tér vissza a Forma-1, ráadásul egy utcai pályán. Az M4 Sport megírta, hogy az Azeri Nagydíjé lesz az első olyan sprint, amit utcai pályán rendeznek, de a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ennek egyáltalán nem örül

Valójában teljességgel nevetséges, hogy az év első sprintversenyét egy olyan utcai pályán rendezik, mint az azeri. Látvány szempontjából, a szurkolók nézőpontjából talán az egyik legizgalmasabb sprintverseny lesz, de a költségvetési plafon szempontjából csak hulladékot csinálhatsz az autódból, és sok pénzbe kerülhet az ottani szereplés. Szerintem Bakuban elég egy verseny. Az a tény, hogy kettő lesz, nos, lehet némi akció. De ez a kihívás részét képezi, a ránk váró feladat részét" - mondta Horner.

Christian Horner nevetségesnek tartja az Azeri NagydíjatForrás: AFP/Alfredo Estrella

A Kínai Nagydíj kiesése miatt három hetes szünet kezdődött az F1-ben, így a szezon negyedik versenyét, az Azeri Nagydíjat április 28. és április 30. között rendezik.