Társoldalunk:

Még mindig nem zárult le a botrányos Ausztrál Nagydíj: a Ferrari fellebbezett Sainz büntetése miatt

2023.04.07. 10:33

A Ferrari fellebbezést nyújtott be spanyol pilótája, Carlos Sainz büntetése ellen, amely miatt a negyedik helyett csak a 12. pozícióban végzett a múlt vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon.

Sainz azért kapott öt másodperces büntetést, mert a verseny késői újraindítása után ütközött az előtte harmadik Fernando Alonsóval (Aston Martin). Mivel a mezőny a biztonsági autó mögött fejezte be a versenyt, a plusz idővel a spanyol versenyző a negyedikről az utolsó, 12. helyre került és pont nélkül zárt. A pilóta az eset után hosszú idő óta a legigazságtalanabb büntetésnek nevezte a bírák döntését.

Carlos Sainz büntetése miatt fellebbezett a FerrariForrás: AFP/William West

Frédéric Vasseur, az olasz istálló csapatfőnöke csütörtökön késő este árulta el újságíróknak, hogy már benyújtották fellebbezésüket a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA), amely áttekinti az ügyet és ha arra érdemesnek találja, akkor új tárgyalást rendel el. Amennyiben így lesz, akkor Sainzot és csapatát meghallgatják majd egy tárgyaláson, amelynek döntnökei ugyanazok lesznek, akik Ausztráliában kiszabták rá a büntetést.

A francia sportvezető azt is elmondta, hogy a tárgyalást még a következő, bakui futam előtt megtarthatják.

Sainz büntetésével a Ferrari katasztrofális hétvégét zárt Melbourne-ben, ahol a csapat másik pilótája, Charles Leclerc a verseny első körében kiesett.