Társoldalunk:

A Mercedes csapatfőnöke elmondta, van-e B-terve Hamilton távozása esetén

2023.04.07. 17:09

Toto Wolff, a Forma-1-ben szereplő Mercedes csapatfőnöke elmondta, nincs B-terve arra az esetre, ha Lewis Hamilton úgy dönt, az idény végén elhagyja a csapatot.

Hamilton jelenlegi szerződése 2023 végén jár le a Mercedesnél, ez pedig találgatásokra ad okot a hétszeres világbajnok jövőjével kapcsolatban. A 38 éves pilóta az idei szezonban sokat küszködött a Mercedes W14-es autójával, de Ausztráliában sikerült megszereznie a csapat első dobogós helyezését.

Bár Hamilton és Wolff részéről folyamatosan jönnek a pozitív hangok, továbbra is fennáll a lehetősége annak, hogy a hétszeres világbajnok brit pilóta elhagyja a csapatot - akár egy másik csapatért, vagy akár vissza is vonulhat a sportágtól.

Toto Wolff (balra) egyelőre nem gondolkodik Lewis Hamilton pótlásánForrás: AFP/Peter Parks

Wolff az Autosportnak adott interjújában elmondta, hogy még nem gondolt ki semmilyen tartalék tervet arra az esetre, ha Hamilton távozna a szezon végén.

Azt hiszem, naivan hangozhat, de tényleg nehezen tudok B-tervre gondolni, ha az A tervem még mindig az, ami a kedvencem. Nem akarok más versenyzőkkel beszélgetni, mert elégedett vagyok azokkal, akik a csapatban vannak, ez biztos" – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

Wolff az interjúban elmondta, hogy szerinte Hamilton időben szólna, ha távozni szeretne a Mercedestől.

„Nem hiszem, hogy Lewis azt mondaná: Nem tudom ezt tovább csinálni. Holnap már itt sem vagyok. Mindig érzi a felelősséget. Nem hagyná magára a csapatot. A versenyzők mindig hozhatnak ilyen döntéseket, de ő nem hagyna minket cserben" – tette hozzá Toto Wolff.