Társoldalunk:

Max Verstappen apja tagadja a súlyos vádakat: "Soha nem bántottam a fiamat"

2023.04.06. 10:46

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen tagadja azokat a vádakat, miszerint korábban bántalmazta a fiát.

Korábban számos történetet olvashattunk arról, hogy a fiatal Verstappennel annak idején milyen keményen bánt az édesapja, Jos, aki annak idején maga is a Forma-1-ben versenyzett. Egy alkalommal például nemes egyszerűséggel otthagyta őt egy olasz benzinkúton, miután a kis Max kiesett egy gokartversenyen - írja az F1világ.

Verstappen a második világbajnoki cím megnyerése után beszélt arról egy interjúban, szeretne majd ő is gyerekeket, de nem úgy fogja felnevelni őket, ahogy édesapja őt.

„Egyértelműen szeretnék gyerekeket, ha pedig versenyezni akarnak majd, az is rendben lesz" – mondta Verstappen a holland De Limburger című lapnak. „Azt hiszem, másképp fogom majd csinálni, mint ahogy az én apám bánt velem. Momentán nem tudom azt elképzelni."

Max Verstappen apja tagadja, hogy bántalmazta volna a fiátForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Hozzátette, könnyen beszél, mert nincsenek gyerekei. De elmondás szerint teljesen másképp fog majd gondolkodni, ha eljön ennek az ideje, mivel az apja szenvedélye nagyon messzire ment.

"Mindent értem csinált. Tuningolta a motorjaimat, felkészítette a gokartjaimat. Én nem tudom elképzelni, hogy ezt csináljam. Bárhogy is lesz, nem fogom versenyzésre kényszeríteni a gyerekeimet. Maguknak kell akarniuk."

Egyesek szerint az idősebb Verstappen már-már bántalmazta fiát annak érdekében, hogy kihozza belőle a legtöbbet, az 51 éves ex-versenyző azonban határozottan tagadja ezt, bár azt elismeri, keményen bánt Maxszal.

„Vannak, akik azt mondják, rossz apa vagyok, mert bántalmaztam a gyerekemet. Soha nem bántottam őt" – idézi a hollandot az Expressen című svéd lap. „Felneveltem őt, keményen bántam vele. Ez volt a tervem. Sokan el sem tudják képzelni, mibe kerül eljutni a sport abszolút csúcsára."