Társoldalunk:

Az Aston Martin a győzelmet célozza meg a Monacói Nagydíjon

2023.04.06. 16:20

Mike Krack, a Forma-1-es Aston Martin csapat főnöke úgy gondolja, hogy az autójuk erősségei lehetővé tehetik, hogy győzelmet arassanak Monacóban.

Az alakulat 2021-ben kétszer is közel járt a győzelemhez az Azerbajdzsáni és a Magyar Nagydíjon, de végül be kellett érniük a második hellyel, bár Magyarországon később kizárták őket, miután a futamot követően nem sikerült a szükséges üzemanyagmintát kivenni az autóból. 

A 2023-as szezon elképesztő kezdésével - három különböző pályán három dobogós helyezés - Krack felismerte, hogy az AMR23 fő erősségei hol játszhatnak a kezükre a szezon későbbi szakaszában.

Azt hiszem, vannak olyan pályák, ahol ezeknek a pilótának és ennek az autónak a kombinációja még varázslatosabb lehet, ilyen Monaco, és Barcelona" - mondta Krack a DAZN-nek. „A nagyon hosszú egyenesekben vannak hiányosságaink, ez nem titok. Láttuk ezt, és sokat kell dolgoznunk rajta."

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnökeForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Az Aston Martint a kvalifikációs futamon a Ferrari legyőzte Szaúd-Arábiában, a Mercedes pedig Ausztráliában, de megmutatták, hogy a futamokon versenyképesek, miután a dobogós helyekre hozták fel magukat.

Krack úgy szerint azok a pályák, ahol az egyenes vonalú sebesség nem számít annyira, mint például Barcelona és Monaco, az AMR23 erősségeire fognak játszani.

Azokon a pályákon, ahol ez nem számít annyira, ott nagyobb önbizalmunk lehet, de ezeken a versenyeken nem minden a gyorsaság. Gyorsnak kell lenned, célba kell érned, nem szabad hibáznod, aztán meglátjuk, mi lesz az eredmény" – tette hozzá az Aston Martin csapatfőnöke.