Társoldalunk:

Verstappen elárulta, visszafogják-e a Red Bullokat

2023.04.05. 16:35

A Red Bull az eddigi futamokon mutatott lehengerlő teljesítményét látva George Russell, a Mercedes pilótája azt mondta, hogy a világbajnok csapat még mindig nem mutatta meg a valódi erejét. Max Verstappen, a Red Bull holland világbajnok reagált a brit pilóta megjegyzésére, és elismerte, hogy az Ausztrál Nagydíjon valóban tartalékolt.

A Red Bull a 2023-as Forma-1-es szezon mindhárom futamán győzelmet aratott. George Russell, a Mercedes pilótája úgy véli, hogy az éllovasoktól még bőven van mit várni.

„Biztos, hogy visszafogják magukat" - mondta Russell a BBC Chequered Flag podcastjában. Szerintem szinte szégyellik megmutatni a teljes potenciáljukat, mert minél gyorsabbnak tűnnek, annál inkább megpróbálja őket a sportág valahogy visszatartani" – vélekedett a brit pilóta, aki az Ausztrál Nagydíjat a 18. körben kénytelen volt befejezni, miután az autója megadta magát.

George Russell, a Mercedes pilótájaForrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo

Max Verstappen viszont nem ért egyet Russell állításával. Azonban a holland azt elismerte, hogy nem tartotta szükségesnek, hogy túl keményen nyomja és ezzel kockáztassa a gumik elhasználódását Melbourne-ben.

Mi csak megpróbáljuk a legjobbat kihozni az autó fejlesztéséből, de ez a tempómenedzsmentről is szól. Nem igazán tudtuk, hogy meddig fog kitartani a kemény gumi, szóval csak az volt a lényeg, hogy behozzuk a kocsit a célba, mert volt egy kis tempóelőnyünk a többiekhez képest"mondta a kétszeres világbajnok holland pilóta.

„Nem kell megpróbálni fél másodpercet nyerni körönként, hogy aztán a végére tönkremenjenek a gumik, mert sosem tudhatod, mi jöhet még. Előfordulhat egy biztonsági autó vagy piros zászló is. Nem kell mindent kockára tenni" – folytatta Verstappen, aki pole-pozícióból indult, de a rajt után megelőzte őt mindkét Mercedes.

Max Verstappen bombaformában kezdte a szezontForrás: AFP/Paul Crock

A világbajnok azonban nem aggódott emiatt, tekintve a Red Bull tempóelőnyét riválisaival szemben.

„Elég óvatos voltam az első körben. Nem akartam megkockáztatni, hogy karambolt, mert a mögöttem lévő autók nagyon agresszívak voltak, ami érthető, hiszen tudták, hogy nem elég gyorsak, így az egyetlen esélyük az első kör volt, és ezt ki is használták" – tette hozzá a holland pilóta, aki 44 ponttal vezeti a vb-pontversenyt csapattársa, Sergio Pérez előtt.