Társoldalunk:

"Szégyellhetnétek magatokat, egy nagy vicc volt" - Schumacher durván belerúgott az FIA-be

2023.04.05. 07:46

A volt Formula-1-es pilóta, Ralf Schumacher nem kímélte az FIA-t az Ausztrál Nagydíjon zajló események miatt. A hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher öccse szerint a biztonsági autó alatt kellett volna befejezniük a versenyzőknek a futamot.

A káoszt elsősorban az okozta, hogy a versenyzők nem tudták kellő hőmérsékletre felmelegíteni az abroncsaikat, így pedig csúszkáltak a pályán, és nem tudták reálisan felmérni a féktávokat. Ennek kárát többen megérezték, így Sainz és a két Alpine is sokat vesztett az újraindítással. Ralf Schumacher szerint ennek nem szabadott volna megtörténnie - írja a Motorsport.

Ralf Schumacher nem kímélte az FIA-tForrás: AFP/Erwin Scheriau

„A versenyt azon a ponton könnyen lehetett volna csak egy szimpla biztonsági autós fázis alatt befejezni. Szinte semmilyen törmelék nem volt a pályán. Az autók gumijai ezt simán elbírták volna" – vélekedett a futamgyőztes pilóta a német Sky-nak.

„Versenyirányítóként szégyellhetnétek magatokat! Sajnálom, de az összes döntés a múlt hétvégén egy nagy vicc volt" – tette hozzá visszafogottan a német versenyző.