Társoldalunk:

Majdnem besz.rtam - az F1-sztárját sokkolta a pályán a horrorjelenet - videó

2023.04.04. 11:06

Nem sok kellett, hogy akár tragédia történjen az Ausztrál Nagydíjon, amikor Alex Albon Williamse keresztbe fordult a pályán. A Haas piótája, Nico Hülkenberg például csak miliméterekkel kerülte az ütkőzést, amelyet egy ideig biztosan nem felejt el.

Nico Hülkenberg őszintén beszélt róla, milyen ijesztő volt számára az eset, amikor Alexander Albon a 7. körben megcsúszott meg az ötös kanyarban. A brit versenyző a korlátnak csapódott, majd kaviccsal, porral terítette be a pályát, ráadásul félig visszagurult az aszfaltcsíkra is. Ezt követően csak millimétereken múlott, hogy nem lett hatalmas baleset.

A német pilóta a Sky Sportsnak nyilatkozott az esetről - vette észre a vezess.hu.

"Nagyon brutális volt. Alex elvesztette az uralmát az autó felett, aelyből horrorjelenet lett. Borzalmas egy kanyarba, vakon, porfelhőben megérkezni. Az a kanyar ráadásul brutálisan gyors, 250-nel megyünk, nagyon csúnya vége lehetett volna. Szerencsére nem lett baj" - mondta Nico Hülkenberg.

„A sisakkamerás felvételeken is látható, hogy a por miatt csak nagyon későn lehetett észrevenni az autót. Elárulhatom: majdnem besz.rtam ott. A rádión is ész nélkül ordítottam, az egekben volt a pulzusom" – mesélt a sokkról a német versenyző, aki végül a 7. lett Ausztráliában és idei első pontjait szerezte.