Társoldalunk:

Alonsóra mutogat és az FIA-t szidja a Ferrari főnöke a botrányos Ausztrál Nagydíj után

2023.04.04. 10:01

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint az FIA egyáltalán nem következetes, amiért Carlos Sainzot túl szigorúan megbüntette az Ausztrál Nagydíjon, míg az előző versenyen Fernando Alonso esetében elnézőbb volt.

Az Ausztrál Nagydíj utolsó megszakítása után Carlos Sainz öt másodperces büntetést kapott az FIA-tól Fernando Alonso megforgatásáért, amit a Ferrarri pilótája nehezen emésztett meg és élete legigazságtalanabb döntésének nevezett.

Az M4 Sport megírta, hogy az olasz istálló csapatfőnöke, Frederic Vasseur is dühösen reagált az ítéletre, amelyről elmondta a véleményét.

"Az én feladatom az, hogy a pozitívumokat és a negatívumokat is lássam. Ez viszont inkább negatív, mert összességében jó munkát végeztünk. Carlos szépen visszakapaszkodott a piros zászló előtt teljesített balszerencsés kerékcseréje után, és az, hogy a végén így büntették, igazán szigorú volt. Nyilván heves vagy egy ilyen helyzetben, mert nem vagy messze a dobogótól, a negyedik helyen vagy, miközben a semmiből érkeztél azok után, hogy mindenki más kapott egy ingyen kerékcserét. Nagy munkát végzett" - nyilatkozta a francia mérnök.

Frederic Vasseur az FIA-t bírálta a következetlen döntések miattForrás: AFP/Andrej Isakovic

"Én azt sajnálom, hogy miután nem volt hatása a dobogóra, a bírók legalább meghallgathatták volna és megnézhették volna az adatokat. Ezért nagy kár. A múltkori hétvégén kétszer változtattak a szabályokon tíz percen belül Alonso kiállása kapcsán. Ugyanezt most is megtehették volna, vagy legalább megbeszélhették volna. A múltkori hétvégén harminc körük volt dönteni Alonsóról. Most öt másodperc kellett nekik" - dühöngött Vasseur.

Sainz időbüntetése kapcsán nem csupán az Alonso-eset miatt merülhet fel a következetesség hiánya. A futam után többen nehezményezték, hogy Pierre Gasly büntetlenül megúszta Esteban Ocon kiütését, Logan Sargeant ellen pedig még csak vizsgálat sem indult, pedig az első kanyarban felöklelte Nyck de Vriest az elkésett fékezésével.